Renovation from the inside of a listed building by BAST Architects & Engineers.

Renovation led by the Ghent architectural firm BAST Architects & Engineers of a listed monument in order to fit out their future offices. In order to preserve the special appearance of the building's facade,and to offer an incomparable comfort to its teams, BAST has chosen to work with hemp blocks in order to carry out a renovation from the inside. 

Blocks of 12 cm were used, with a backfill of 3 cm. A 6 m high wall was also implemented. The hemp blocks remain perpendicular, and thus allowed this wall to remain perfectly straight, even at this height.

With this project to renovate their own office, BAST creates the added value it defends: a sustainable conversion of an old building into a healthy workplace in harmony with nature. Due to their 100% natural origin and their ability to regulate humidity, hemp blocks made a significant contribution to this endeavour.

Our products for this realisation

Follow us on

©2021, IsoHemp - Natural Building